Dubbelzeil kippen trailer

08 September 2010 (Laatste update: 08 September 2010)

Tijdens het transport van slachtkippen dienen de dieren zoveel mogelijk tegen weersinvloeden van buitenaf te worden beschermd. Tot nu toe had de transporteur hiervoor de keuze om zijn transportmiddelen uit te rusten met kleden welke ofwel geheel gesloten zijn, of voorzien van een gaasstructuur, waardoor de dieren meer frisse lucht toegevoerd krijgen. Het eerste type is gewenst in de winter, de zogenaamde winterkleden, het tweede in de zomer, de zomerkleden.

Op enig moment in het jaar dient te worden besloten om de wagen om te bouwen. Dat de keuze van dit moment moeilijk is, laat zich raden. Vandaar de wens om beide typen kleden tegelijk op de wagen te hebben, gereed voor onmiddelijk gebruik.

Met dit gegeven is Cuppers aan de slag gegaan, en dit heeft geresulteerd in een volledig nieuw rolsysteem. Het systeem bestaat uit twee achter elkaar liggende walsen, waarop beide typen kleden worden opgerold. De chauffeur kan nu bij het laden kiezen welk zeil hij die dag gaat gebruiken. Het ongebruikte kleed blijft opgerold in het dak achter. Op deze manier is het transport het hele jaar door aan te passen aan de omstandigheden, komen de tijdrovende ombouwacties te vervallen en is het dierenwelzijn wederom op een hoger niveau gebracht.

De eerste trailer, uit een serie van vier, welke met dit systeem is uitgerust is begin september aan de firma Esbro uit Doetinchem geleverd. Wij wensen Esbro veel succes met deze innovatie.

Naar boven
Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwe voorman S&R
Na een dienstverband van 48 jaar, waarbij hij de...
Lees verder
Cuppers Carrosserieën B.V..
BTW nr NL008547725B01
KvK Arnhem nr 08044738-0000

Postadres:
Postbus 46
7130 AA Lichtenvoorde
Nederland

Bezoek adres:
Dieselstraat 13
7131 PC Lichtenvoorde
Nederland

Telefoon: 0544 372400
Fax: 0544 376105
Email: info@cuppers.nl

Uw contactpersoon:
Ing. J. B. H. M. Cuppers
Dir. Cuppers Carrosserieën B.V.
E-mail: cuppers@cuppers.nl